Turbobruiner

In de zonnestudio is een turbruiner aanwezig van het merk Alisun. Dit is een Nederlandse onderneming en één van de grootste fabrikanten van zonne-apparatuur ter wereld. De moderne en professionele zonnebanken voldoen aan alle eisen. Een filtertechniek waarborgt een zeer goed evenwicht tusen UV-A en UV-B stralen waardoor je zichtbaar bruiner wordt.

Relaxt en ontspannen

Door het design en de verschillende geïntegreerde elementen is het gebruiksgemak geoptimaliseerd waardoor je heerlijk kan relaxen en genieten.

Zonlicht voor uw gezondheid

Zonlicht voelt niet alleen goed, het is ook gezond.
Onder invloed van zonlicht maakt het lichaam vitamine D aan. Steeds weer komen wetenschappers uit op het feit dat vitamine D onmisbaar is. Ons lichaam heeft Vitamine D nodig voor de vorming van botweefsel maar ook de kans op ziekten zoals borst-en prostaatkanker, Multi sclerose, psoriasisachtige huidaandoeningen en depressies kan helpen voorkomen. Vitamine D bevordert de opname van de mineralen calcium en fosfor in het lichaam en speelt ook een rol bij de instandhouding van de weerstand en bij een goede werking van de spieren. Ook helpt de warmte mee aan de ontspanning van de spieren en stimuleert de bloedsomloop waardoor het lichaam afvalstoffen sneller afvoert. Hierbij dringt bijvoorbeeld nog het besef door dat allochtonen met een donkere huid die is ingesteld op tropische zon, in onze gebieden kans lopen op een chronisch gebrek aan vitamine D met alle gevaren van dien. Andersom geldt dat mensen met een blanke huid die met vakantie of voor hun werk naar gebieden gaan waar de zon dagelijks fel schijnt, er goed aan doen hun huid van te voren daaraan te laten wennen om verbrandingen te voorkomen. Al met al gaat het bij zonnen niet alleen om een schoonheidsideaal maar ook om gezondheid.

Doseren staat voorop

Zonnestudio’s maken het mogelijk het hele jaar door de wenselijke hoeveelheid zonlicht op te doen. Bij alles staat voorop dat teveel zon ineens schadelijk is en dat dat op het moment zelf kan dat leiden tot verbranding. Als het echter vaker gebeurt, doen zich culminerende effecten voor die op den duur, soms pas vele jaren later, kunnen leiden tot huidkanker. Diverse bronnen geven aan dat voor mensen met een blanke huid gemiddeld vijf minuten tot een kwartier zon per dag de ideale dosis is om te profiteren van de positieve effecten van zonlicht. In de zonnestudio’s wordt dit vertaald in een aantal minuten dat men onder een zonnebank mag verblijven. Een ‘overdosis’ zon om maar snel bruin te worden, is uit den boze. Het misverstand dat je eerst moet verbranden alvorens bruin te worden dus ook!!

Huidtypes

Afhankelijk van het huidtype reageert ieder mens verschillend op zonnestraling. Voor een juiste dosering met zon en solarium moet u uw eigen huidtype kennen.

 Huidtype 1:
(circa 2% van alle Midden-Europeanen) Opvallend lichte huid, roodachtig haar, blauw ogen, zeer sterke neiging tot zonnebrand. Je huid wordt niet bruin en verbrandt zeer snel. Mensen met huidtype 1 dienen blootstelling aan zonlicht te beperken en mogen niet onder de zonnebank.

Huidtype 2:
(circa 12% van alle Midden-Europeanen) Lichte huid, blond tot lichtbruin haar, blauwe tot grijze of groene ogen, sterke neiging tot zonnebrand. Je huid wordt langzaam bruin en verbrandt te snel.

Huidtype 3: 
(circa 78% van alle Midden-Europeanen) Normale huid, donkerblond tot bruin haar, grijze tot bruine ogen, matige neiging tot zonnebrand. Je huid wordt makkelijk bruin en verbrandt zelden.

Huidtype 4:
(circa 8% Van alle Midden-Europeanen) Lichtbruine tot olijfkleurige huid, donker haar, donkere ogen, nauwelijks neiging tot zonnebrand. Je huid wordt snel bruin en verbrandt nooit.